Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Succesvolle 11e editie Foppe Open

De 11e editie van het Foppe Open was net als de voorgaande edities weer een geweldige golfdag. Mede dankzij het heerlijke weer kon er goed gegolfd worden op de golfbaan van BurgGolf in Sint Nicolaasga. Het Foppe Open is het grote golf- en fundraising evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het Foppe Fonds, het fonds van Foppe de Haan, dat zich inzet voor kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is.

Golfers vanuit heel Nederland
Vanuit het hele land reisden de deelnemers af naar BurgGolf Sint Nyk om geld in te zamelen voor het goede doel. Ook golfde Foppe de Haan zelf fanatiek mee.

Uitdagende golfchallenges
Naast de reguliere golfwedstrijd waren er in de baan diverse uitdagende golfchallenges zoals de ‘goal in one’ en ‘beery’ die extra geld in het laatje brachten voor het Foppe Fonds. Een extra challenge in de wedstrijd was ook dit jaar weer Beat the Pro Tycho, waarbij de deelnemers hun uiterste best deden golftalent Tycho Kuiper te verslaan.

Geweldige sfeer en bijdrage
Gedurende de wedstrijd én na afloop heerste er een geweldige en informele sfeer. Een mooie mix van oudgedienden en nieuwe deelnemers, die niet alleen hun hobby uitoefenden, maar tegelijkertijd ook een waardevolle bijdrage leverden aan de sport en maatschappij.

Prijsuitreiking en winnaars
Na afloop van de wedstrijd werd er nog gezellig nageborreld en werden de prijswinnaars door voorzitter Patrick Vink in het zonnetje gezet. De flight van Univé Dichtbij ging er vandoor met de dagwinst en Team Luning met de troostprijs (een uurtje les van Gerald Sibon), maar dat was slechts bijzaak.

Paralympische ambassadeurs maken opbrengst bekend
Ambassadeurs Tristan Bangma en Rixt van der Horst, die respectievelijk 3 keer goud en 3 keer zilver wonnen op de Paralympische Spelen in Parijs, werden ook nog even in het zonnetje gezet. Zij maakten aansluitend de opbrengst bekend: de 11e editie van het Foppe Open golfevent heeft dit jaar maar liefst €35.250,- opgebracht. Het hoofddoel was ook dit jaar weer zoveel mogelijk geld ophalen voor dat hartstikkene goede doel: het Foppe Fonds. En dat is ook dit jaar weer gelukt!

Op de foto: alle prijswinnaars en beide ambassadeurs Tristan Bangma en Rixt van der Horst met Foppe de Haan.

Foto: FPH | Mustafa