Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

Friese Amateur Kampioenschappen 2024

Op zondag 15 september 2024 vormt de 18-holes golfbaan van BurgGolf Sint Nyk in Sint Nicolaasga het decor voor de Friese Amateur Kampioenschappen 2024. Dit prestigieuze toernooi, dat jaarlijks plaatsvindt op een andere Friese golfbaan, brengt de top van het Friese golf samen in een strijd om drie felbegeerde titels.

In deze 23e editie van het kampioenschap zullen de zes beste dames- en herengolfers van zes Friese golfclubs de degens kruisen in een uitdagende 18-holes strokeplay wedstrijd. De wedstrijd kent drie hoofdprijzen: de individuele dames- en herentitel én de gewilde Friese clubtitel, die de beste club van Friesland zal bekronen.

De organisatiecommissie van BurgGolf Sint Nyk is vastbesloten om van dit evenement een groot succes te maken. De baan wordt in perfecte conditie gebracht door hoofdgreenkeeper José van de Hollandsche Greenkeepers Maatschappij, die samen met zijn team van greenkeepers en de Baancommissie alles in het werk stelt om de baan te optimaliseren voor deze belangrijke dag.

Familie, vrienden en andere golfliefhebbers zijn van harte welkom om de wedstrijd van dichtbij te volgen. De toegang is gratis, bezoekers hebben de unieke mogelijkheid om de verschillende flights op meerdere punten in de baan te aanschouwen. De eerste deelnemers slaan af om 11.00 uur, en rond 17.30 uur zal duidelijk worden welke golfers zich de beste van Friesland mogen noemen.